Autor | Poruka |
---|
Denis_YU Potporučnik
Broj poruka : 398 Godina : 34 Mjesto : Prilep- SR Makedonija Posao : sviram gitaru Obrazovanje : zavrshen mashinsko energetski-tehni4ar Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-12-13
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 9th February 2009, 18:30 | |
| | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
Broj poruka : 398 Godina : 34 Mjesto : Prilep- SR Makedonija Posao : sviram gitaru Obrazovanje : zavrshen mashinsko energetski-tehni4ar Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-12-13
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 9th February 2009, 18:32 | |
| - Vojvodjanin (citat):
- Denis_YU (citat):
- ne reko sam ti pr. zasto su taka nesto slicno zvucile banovine u SHS
kao vardarska,dalmaciska i dr Nije postojala "damatinska", Dalmacija je bila u sastavu PRIMORSKE banovine...a licno mislim da je to bilo dobro resenje, zato sto nije delilo provincije na osnovu nacionalnosti. cccc..abre ja reko sam ti pr. nisam reko da postoela dalmatinska i ne mora da mi izigravas profesor.ILI ako ne svacas ovo (pr) ovo ivane pr znaci primer za vise da se ne bunis a ja sam ti dao samo primer | |
|
| |
Vojvodjanin Potporučnik
Broj poruka : 370 Godina : 40 Mjesto : Ravnica Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-12-16
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 9th February 2009, 18:33 | |
| - Denis_YU (citat):
- Vojvodjanin (citat):
- Denis_YU (citat):
- ne reko sam ti pr. zasto su taka nesto slicno zvucile banovine u SHS
kao vardarska,dalmaciska i dr Nije postojala "damatinska", Dalmacija je bila u sastavu PRIMORSKE banovine...a licno mislim da je to bilo dobro resenje, zato sto nije delilo provincije na osnovu nacionalnosti. cccc..abre ja reko sam ti pr. nisam reko da postoela dalmatinska i ne mora da mi izigravas profesor.ILI ako ne svacas ovo (pr) ovo ivane pr znaci primer za vise da se ne bunis a ja sam ti dao samo primer dobro, BRE | |
|
| |
Vojvodjanin Potporučnik
Broj poruka : 370 Godina : 40 Mjesto : Ravnica Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-12-16
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 00:28 | |
| | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 00:44 | |
| Zašto Zagreb? Brani argumentima. Predlažem Sarajevo, jer je YU pala na tlu BH, jer joj je jedino ponovorođenje na tom tlu i jer je Jajce u BH. A svi znamo značaj Jajca za YU. | |
|
| |
Vojvodjanin Potporučnik
| |
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 00:54 | |
| Rekoh, argumente tražim, znači nešto s smislom. | |
|
| |
Vojvodjanin Potporučnik
| |
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 01:46 | |
| Jugoslavija se nikad nece podjelit ako se ponovo stvori. federaliste i seperatiste koji su ih unistili treba streljat... JEDAN NAROD ! JEDNA DRZAVA! | |
|
| |
drug Tibor Kapetan 1. klase
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 02:02 | |
| - Marx (citat):
- Jugoslavija se nikad nece podjelit ako se ponovo stvori. federaliste i seperatiste koji su ih unistili treba streljat... JEDAN NAROD ! JEDNA DRZAVA!
I ja se isto slažem za streljanje separatista, tako i federalista, jer se najverovatnije samo tako će se i moći zadržati na okupu sve republike buduće SFRJ. | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 15:55 | |
| JEDAN NAROD, JEDNA PARTIJA, JEDNA JUGOSLAVIJA! | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| |
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 16:17 | |
| Prdlažem fokus na Bosnu i Hercegovinu. Ona je najveći problem i ujedno riješenje. Pomire li se ljudi na tom tlu, ostale regije će jednostavno biti povučene kao vakumom u ponovorođenje. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 10th February 2009, 18:04 | |
| Lijepo zvuci u teoriji.......... | |
|
| |
drug Tibor Kapetan 1. klase
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 12th February 2009, 22:09 | |
| Al teorija se neće moći dokazati, dok se u praxi ne pokaže ispravnim. Ali ta teorija je veoma dobra i realna. | |
|
| |
valter Vodnik
Broj poruka : 52 Godina : 72 Mjesto : Schweiz Reputacija : 0 Bodovi : 2 Datum upisa : 2009-02-07
| Naslov komentara: Odgovor 12th February 2009, 22:22 | |
| Kako cemo vec da sanjarimo, po meni bi glavni grad " nove jugoslavije " trebalo da bude grad Jajce, to je nasa kolevka. Al bi bilo radnih akcija da se napravi auto put do Jajca.
Valter | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 13th February 2009, 01:20 | |
| P R I L E P za glavni grad Jugoslavije...... : ) : ) | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 13th February 2009, 01:33 | |
| A Bijeljina? | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 13th February 2009, 02:10 | |
| - Udarnik (citat):
- A Bijeljina?
sta Bijelina za sta ? | |
|
| |
valter Vodnik
Broj poruka : 52 Godina : 72 Mjesto : Schweiz Reputacija : 0 Bodovi : 2 Datum upisa : 2009-02-07
| Naslov komentara: Odgovor 13th February 2009, 09:37 | |
| Nisam ja tek tako rekao grad Jajce. Svake godine se svi postovaoci Jugoslavije nadju na dan odrzavanja AVNOJ-a u tom gradu. Ako se budemo potrudili i organizovali sto veci broj posetilaca ce se ljudi ( i svih krajeva SFRJ-e ) bolje upoznati i medjusobno jos bolje povezati. Na taj nacin cemo, sa prividno malim koracima uciniti veliki korak za celo nase podrucije. Veoma vazno je da se sto vise mladih nadje na takvim susretima. To znaci da bas mi na ovom forumu, mozemo puno da pokrenemo. Veliki broj clanova na ovoj stranici je mlad, sto znaci da postoji volja, potrebno je aktivirati i zelju za ostavrenje nasih ciljeva. Informisanje svih ostalih zainteresovanih mladih o sustini vaznosti takve akcije bi mogli bas mladi sa ovog foruma da preuzmu na sebe. Pozivanjem svojih prijatelja da nam se pridruze. Pri tome mislim na one koji su isto po svojim idejama na nasoj strani. Clanove po svaku cenu netrebamo, to bi moglo da se pokaze kao " bumerang" i u krajoj liniji nanese vise stete nego koristi.
Molim za vase misljenje po ovome pitanju.
Valter | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? 13th February 2009, 16:28 | |
| Takvih akcija je bilo, to s informisanjem javnosti. Na ovom forumu postoji nezvanično udruženje ljudi pod imenom MABIH (Mladi Antifašisti Bosne i Hercegovine) i djeluju kao izvršna sila ideologije foruma.
U decembru 2008. smo obavili akciju plakatiranja više gradova (Bijeljina, Orašje, Mostar, Zrenjanin, Osijek, Vitez, Zenica itd.), ostale akcije (raznih profila) su u fazi izrade. Ali MABIH je trenutno u snu...
Usput, MABIH ima svoj sopstveni segment foruma gdje ući mogu samo odabrani članovi (čije je ime obojeno u crveno). Za članstvo se može prijaviti svako, ali mora ispuniti forumular koji se nalazi u javnom dijelu MABIH foruma. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Ponovorođenje Jugoslavije? | |
| |
|
| |
| Ponovorođenje Jugoslavije? | |
|