Autor | Poruka |
---|
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:23 | |
| Skiciraj to i nekako stavi na net, da vidimo kako bi to izgledalo. Solidna ideja. | |
|
| |
Drug Čelik Zastavnik 1.klase
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:29 | |
| eo sta ja mislim kako nije lose, al drug Mirza je u pravu, nije bas dobra ova zastava u zvijezdi, al nisam znao gdje cu drugo smjestiti plavo-bijelo-crvenu boju... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:31 | |
| kako se stavlja slika sa kompa? |
|
| |
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:32 | |
| to sam i ja druga mirzu pitao...stranica imageshack.us...slijedi samo upute | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:36 | |
| Nacrt je solidan. A za zastavu bi npr. mogao da staviš da je cijela zvijezda u Jugo-bojama. Probaj to. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:40 | |
| e...sto se tice MAJ-a...Ne moze se zvati MAJ al moze MA bivsih republika jugoslavije, jer se ne odnosi na nepostojecu drzavu nego na region, a to je nevladina organizacija... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:43 | |
| - Udarnik (citat):
- Nacrt je solidan.
A za zastavu bi npr. mogao da staviš da je cijela zvijezda u Jugo-bojama. Probaj to. Pa ljudi nemojte to raditi to je ismejavanje simbola! CRVENA zvezda petokraka je SIMBOL, a to da je obojite u crveno plavo belo je ismejavanje i oduzimate joj simbolicnost! |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:45 | |
| Grb pesnice koje sam izradio je za sada favorit. | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:46 | |
| | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 17:47 | |
| Pardon, moj lični favorit | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 18:22 | |
| A sta mislite o ovome? jednostavno ali sa simbolikom...Crveni trougao-internacionalni simbol antifasizma, pesnica-jasno zasto, i yu trobojka...kratko ali jebitacno... |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 18:35 | |
| Nije loše ovo. Je li originalno? Ne možemo uzeti ni jedan već postojeći grb. Obavezno mora biti jedinstven. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 18:41 | |
| - Udarnik (citat):
- Nije loše ovo.
Je li originalno? Ne možemo uzeti ni jedan već postojeći grb. Obavezno mora biti jedinstven. Pa ja ga sastavio...doduse pesnicu sam skino sa neta, ali ako treba prepravicu... |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 18:45 | |
| Nije loš grb. Dostavi mi ovde link do pesnice te i ja ću u Photoshop CS2 do večeras uraditi taj grb samo mnogo kvalitetnije što se estetike tiče. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 18:55 | |
| evo ti, samo docrtaj pesnicu...ako moze desnu...radio sam u paint-u, tako da bolje nije moglo. |
|
| |
Tito Vodnik 1.klase
Broj poruka : 127 Godina : 64 Mjesto : Jugoslavija Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-21
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 19:19 | |
| Pesnica je simbol borbe, ok. Šta mislite da se tu doda i bijeli golub, ili nešto slično kao simbol mira? Znači borićemo se koliko treba da bi ponudili mir svima. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 19:36 | |
| - Tito (citat):
- Pesnica je simbol borbe, ok. Šta mislite da se tu doda i bijeli golub, ili nešto slično kao simbol mira? Znači borićemo se koliko treba da bi ponudili mir svima.
To bi bilo preterano, jer bi trebalo da se pre svega BORIMO protiv fasizma...to sa golubom bi bilo nesto kao WorldPeace, a mi tako nesto u sustini nismo. |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:02 | |
| - Tito (citat):
- Pesnica je simbol borbe, ok. Šta mislite da se tu doda i bijeli golub, ili nešto slično kao simbol mira? Znači borićemo se koliko treba da bi ponudili mir svima.
Solidna ideja, ali moramo u vidu imati i jednostavnost emblema. Ipak, ne smije biti previše složen. No, imaću bijelog goluba u vidu kad budem crtao sljedeći nacrt. | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:03 | |
| | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:03 | |
| - Vojvodjanski ANTIFAŠISTA (citat):
- Tito (citat):
To bi bilo preterano, jer bi trebalo da se pre svega BORIMO protiv fasizma...to sa golubom bi bilo nesto kao WorldPeace, a mi tako nesto u sustini nismo. Mi se borimo protiv fašizma, a za mir. Mi bismo bili kao WorldPeace ako se fokusira na prostor Bosne i Hercegovine, kasnije i šire. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:09 | |
| Jesi li zavrsio GRB? i jebo vas golub, unistite sasvim dobar grb...nastace to da lici...dodajte i rozi cvetic!!! |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:12 | |
| | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:12 | |
| alo ba smii se sta psujes ovuda, svako smije iskazati svoje misljenje...nov si i malo vidi kako to ide...ne smijes nikog tako napadati...uvazava se svacije misljenje... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:18 | |
| ok, mozda sam pretero al grb treba da bude jasan... "Simbol i ime su ono što ostavlja prvi utisak na čovjeku" , Drug Mirza |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! 21st November 2008, 20:19 | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Naša organizacija! | |
| |
|
| |