Autor | Poruka |
---|
Adi Vodnik
Broj poruka : 85 Godina : 33 Mjesto : Jelah Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 8th July 2008, 03:08 | |
| | |
|
| |
AK47 Stariji Vodnik
Broj poruka : 187 Godina : 33 Mjesto : Yugoslavia Posao : administratora Obrazovanje : u toku... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 8th July 2008, 03:11 | |
| | |
|
| |
Adi Vodnik
Broj poruka : 85 Godina : 33 Mjesto : Jelah Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 8th July 2008, 03:16 | |
| | |
|
| |
AK47 Stariji Vodnik
Broj poruka : 187 Godina : 33 Mjesto : Yugoslavia Posao : administratora Obrazovanje : u toku... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 8th July 2008, 03:17 | |
| | |
|
| |
Adi Vodnik
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 8th July 2008, 03:24 | |
| | |
|
| |
masha Stariji Vodnik
Broj poruka : 163 Godina : 66 Mjesto : Tuzla Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-07
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 8th July 2008, 19:48 | |
| Prije sam mnogo vise citala, a izabrati medju tim knjigama najbolju je veoma tesko. Svaka knjiga koja nije sund je jedno dobro knjizevno djelo. | |
|
| |
Red Dog Vodnik 1.klase
Broj poruka : 133 Godina : 58 Mjesto : Malmö / Svedska Obrazovanje : Pravnik Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-06-20
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 10th July 2008, 20:53 | |
| “An Historical Introduction to Western Constitutional Law” od R. C. van Caenegem-a.
Tad mi je stvarno pala paucina s ociju. Ne verujem da je ni ”Kapital” uticao na mene kao ova knjiga.
Covek analizira ustave od najstarijih drustva do danas. A na ustavu se primecuje licemerije izmedu onoga sto se tvrdi i onoga sto se radi. Ima na stotine primera. A zakljucak je da je glavni motiv istorije laz.
Kad vam pocinju drzati govore o „istini“, „pravdi“, „naciji“ i slicnim apstraktnim glupostima, mozete slobodno prestati slusati. Tad vas lazu vise nego ikad.
Postavite sebi pitanje: „Ko zaraduije na ovome?“ Onda ste znatno blize istini.
Inace, van Caenegem je liberal. Ali ne podnosi covek lazi. | |
|
| |
CheGuevara Pocetnik
Broj poruka : 7 Godina : 55 Mjesto : SR Hrvatska Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-06
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 11th July 2008, 21:05 | |
| Probajte tko ima priliku procitati knjigu Stoljece rata 2- tajni plan americke vlade , knjiga je super. | |
|
| |
Drug Čelik Zastavnik 1.klase
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 18th July 2008, 17:56 | |
| najjači su ruski pisci i njihove knjige...dostojevski posebno, a zločin i kazna je fenomenalna knjiga!!! naravno i andrić je cool, travnička hronika, npr... al ipak, knjiga koja je samo za preporucit' je knjiga naseg poznatog pisca i partizana vladimira nazora, knjiga se zove partizanska proza!!!KO VOLI NEK IZVOLI!!! | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 25th July 2008, 20:42 | |
| Najbolje knjiga, tj. zbirka pjesama je CJETOVI ZLA od Charlesa Baudelairea, a preporucujem i Vladimira Vidrica, Vjecenslava Novaka , Matosa i Janka Polic-Kamova! | |
|
| |
Drug Čelik Zastavnik 1.klase
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 3rd October 2008, 20:04 | |
| nedavno sam procitao i velika očekivanja od Dickensa... moćan film s De Nirom XD | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 1st November 2008, 00:01 | |
| Ivo Andric i Mesa Selimovic cu BOGOVI..heheheh Kako se uzivim u njihove knjige...i to ne ko da gledam film nego ko da ucestujem u tim zbivanjima....preporucujem im svima...OBAVEZNO!!.. )) | |
|
| |
drug Tibor Kapetan 1. klase
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 1st November 2008, 01:46 | |
| Ja mislim da je veoma poučna kjiga: ORLOVI RANO LETE. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 16th November 2008, 00:54 | |
| Kupio sam jednu EXTRA knjigu i jednostavno moram da je preporucim svima:
Časopis Prospect nedavno je proglasio Richarda Dawkinsa jednini od troje vodećih svjetskih intelektualaca (uz Umberta Eca i Noama Chomskog). Dawkins je u svojini djelima ukazivao na iracionalnost vjerovanja u Boga i na golemu štetu što je ono nanosi društvu. U Iluziji o Bogu usredotočuje se isključivo na tu temu te osuđuje krivu logiku religije i patnje koje ona izaziva. U SAD i drugdje, zagovornici "inteligentnog dizajnera" potkopavaju razvoj znanosti. U mnogim zemljama religijska dogma služi kršenju osnovnih ljudskih prava. A sve to proizlazi iz vjerovanja u Boga, za postojanje kojega nema dokaza. Neumoljivo i s razborom autor secira sve religije, dokazujući kako je postojanje bogova tek vrhunska nevjerojatnost. Dawkins napada Boga u svim njegovim oblicima, od okrutnog tiranina iz Staroga zavjeta do dobrostivijeg, ali svejedno nelogičnog Nebeskog urara, kojemu su bili skloni neki mislioci iz doba prosvjetiteljstva. Razobličuje argumente teologa, dokazuje kako religije potiču ratove, raspiruju vjersku zaslijepljenost i dovode do zlostavljanja djece. Iluzija o Bogu postala je već obvezatno štivo za sve koje zanima ta krajnje emocionalna i izuzetno važna tema. | |
|
| |
pile777 Pocetnik
Broj poruka : 1 Godina : 52 Mjesto : Bijeljina Obrazovanje : 3 god prava "Privredna Akademija" Novi Sad Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-12-06
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 7th December 2008, 08:26 | |
| Mladi udbas interesantno sto si bas tu knjigu predlozio koju trenutno imam u svojoj biblioteci ali da bi se shvatila bit predlozio bi od Richarda Dawkinsa "Sebicni gen" kao i "Vragov kapelan" sto se tice cegevare da kazem da mi je danas stigla knjiga "Stoljece rata 2", a do kraja iduce nedelje i 1 dio.Veoma mi je drago sto ste pomenuli te naslove ali da bi se stekla bolja slika i konfiguracija u glavama predlazem da se krene sa knjigama Davida Ickea za pocetak "NAJVECA TAJNA" pa zatim "BESKRAJNA LJUBAV" pa onda knjiga koja mi je takodje danas dosla od istogh pisca "PRICE IZ VREMENSKE OMCE".Pitanje za udbasa da li si procitao ILUZIJU O BOGU i ako jesi kako ti se cini,ali kada si spomenuo i Umberata Eca i Noama Chomskog red je spomenuti i njihova djela kao sto su "FUKOOVO KLATNO"kao i od drugog pisca "KOBNI TROUGAO".Ne ljutite se ali eto malo lektire za sve koja je veoma srodna tezama za koje se ova stranica zalaze.POZDRAV | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 17th December 2008, 20:51 | |
| Ima puno dobrih knjiga a malo vremena da ih sve procitamo:( | |
|
| |
Nikola Mlađi Vodnik
Broj poruka : 49 Godina : 32 Mjesto : tamo daleko Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-10-14
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 28th December 2008, 16:54 | |
| Ima dosta.....npr.jelena'93 Mileta Kordica...jeste malo brutalna ali je super | |
|
| |
Jugoslovenka u srcu Stariji Vodnik
Broj poruka : 173 Godina : 31 Mjesto : Bijeljina Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 4th January 2009, 15:58 | |
| Ja sam počela da čitam knjigu "Jelena '93" ali ne mogu da je dovršim, preokrutna je. Preporučujem Anu Karenjinu, ima podosta stranica ali je jako poučna knjiga i velike mudrosti su skupljene tu. | |
|
| |
Hercegovac Stariji Vodnik
Broj poruka : 195 Godina : 33 Mjesto : Hercegovina ! Posao : Radim sa bakrom xD Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-28
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga 17th January 2009, 02:11 | |
| Taman Anu Karenjinu moram pročitati za lektiru ! Velika,vrlo velika knjiga i pitanje je hoću li je pročitati | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: NAJbolja knjiga | |
| |
|
| |
| NAJbolja knjiga | |
|