Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
Naslov komentara: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 23rd June 2008, 01:40
First topic message reminder :
Pojam smrti je interesovao ljudski rod vijekovima. Svaka religija ima svoje tumačenje smrti. Ja, recimo, sam pročitao da ljudi koji su bili klinički mrtvi (a posle su vraćeni među žive) svi tvrde jedno: bili su u nekom tunelolikom prostoru i na drugom su kraju vidili svjetlost.
Šta nas čeka s druge strane grane?
Autor
Poruka
Jugoslovenka u srcu Stariji Vodnik
Broj poruka : 173 Godina : 31 Mjesto : Bijeljina Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 18th July 2008, 15:55
ja zelim da budem macka
Drug Čelik Zastavnik 1.klase
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 18th July 2008, 17:46
ja želim da budem, ak čemo već tako, da budem, da budem, Soko, Orao ili ovako koja opasna grabljivica, da mogu neprijatelje napadati iz vedra neba, kad se nikako ne nadaju!!! Tako ću da vam pomognem!!! Ak odem prije vas!
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 25th July 2008, 16:28
Kad crknemo jedino zivo sta ce biti u nama su crvi koji ce nas pojest. Pa dobro mene nece, mene ce kremirati!
Hercegovac Stariji Vodnik
Broj poruka : 195 Godina : 33 Mjesto : Hercegovina ! Posao : Radim sa bakrom xD Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-28
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 14th August 2008, 01:40
Tito (citat):
Mnoge religije tvrde da je smrt novi pocetak, samo prelazak u jednu novu dimenziju. Ali, niko se jos nije javio "s one strane"...
Ja ću vam se javiti ako bude šta od toga...
Komunistica Vojnik
Broj poruka : 12 Godina : 31 Mjesto : Sarajevo Posao : radim u ime svih nas iz 50 i neke Obrazovanje : neuspjeli pokusaj Titovog pionira Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-08-19
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 19th August 2008, 23:37
od kad postoji covjek,on otkriva iz dana u dan nesto sto je nekad bilo nezamislivo,ali to nam se izgleda nikako neda
Drug Čelik Zastavnik 1.klase
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 3rd October 2008, 20:05
Iron Felix (citat):
Kad crknemo jedino zivo sta ce biti u nama su crvi koji ce nas pojest. Pa dobro mene nece, mene ce kremirati!
vidis, dobro si ti...kremirati ce i mene volio bih, mislim il dda me bace u more hehe
Dacho Vodnik
Broj poruka : 89 Godina : 114 Mjesto : Jelah Posao : ponekad Obrazovanje : slabo ali bice bolje Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 11th October 2008, 12:35
ma sta bude neka bude ,probacu sto bolje zivit svoj zivot mozda probat nesto postic ili barem nekome pomoci a na drugom svijetu se nadam da ce biti sve posteno (ako uopste postoji)
AK47 Stariji Vodnik
Broj poruka : 187 Godina : 33 Mjesto : Yugoslavia Posao : administratora Obrazovanje : u toku... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 13th October 2008, 01:13
trudim se bit pravedan i fer
Gost Gost
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 23rd November 2008, 15:40
A ja ipak verujem da kad umremo, pojedu nas crvi...
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 23rd November 2008, 15:43
Vojvodjanski ANTIFAŠISTA (citat):
Jao druze ko bi rekao da ce mo se ti ja i oko necega slagati
Gost Gost
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 3rd December 2008, 20:56
Mladi Udbaš (citat):
Vojvodjanski ANTIFAŠISTA (citat):
Jao druze ko bi rekao da ce mo se ti ja i oko necega slagati
Eto dokaza...cuda se desavaju... ...Mada, ne mogu se sloziti sa tvojim izbborom imena...drugo su partizani, drugo je udba...hapsiti svakog ko ne misli isto ko ti NIJE UREDU, bio taj upravu ili ne...moze se izjednaciti sa milosevicevim rezimom...
JugoSlovenKa Pionirka :) Vodnik
Broj poruka : 90 Godina : 33 Mjesto : Bijeljina Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-09-06
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 4th December 2008, 00:18
jaooo gde ces mu to reci
Gost Gost
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 4th December 2008, 00:22
Pa kad je tako... ISTINA ISTINA I SAMO ISTINA
Gost Gost
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 13th December 2008, 14:52
E, molim vas, pogledajte ovo:
LOL
Gost Gost
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 13th December 2008, 15:37
Jugoslav General Major
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 17th December 2008, 20:54
Ovo zadnje ostavljam psiholozima, nema toga sto psiholog nemoze da resi
Nikola Mlađi Vodnik
Broj poruka : 49 Godina : 32 Mjesto : tamo daleko Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-10-14
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 28th December 2008, 17:14
Vojvodjanin (citat):
zgrozio sam se kad sam pogledao....Bas cu da pitam razrednu,ona je psiholog...Ko zna sta ovo znaci....... Sto se tice smrti,ja posmatram smrt kao Dante u svom romanu Pakao:Uski,beskonacni,vertikalni tunel kroz koji se propada.....bez skretanja levo-desno....
Drug Ambra Moderator foruma
Broj poruka : 354 Godina : 32 Mjesto : Osijek Reputacija : 0 Bodovi : 4 Datum upisa : 2008-07-15
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 28th December 2008, 19:32
moje mišljenje je da odma kad umremo ako smo činili grijehe u životu rodit ćemo se ponovo kao životinja a ako smo bili dobri onda kao novi čovjek
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 28th December 2008, 19:46
Ti si voodoo child.
Jugoslav General Major
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 29th December 2008, 00:41
Drug Ambra (citat):
moje mišljenje je da odma kad umremo ako smo činili grijehe u životu rodit ćemo se ponovo kao životinja a ako smo bili dobri onda kao novi čovjek
Ovo je hindu stav o reinkarnaciji...meni je drazi onaj Budisticki koji su malo prosirili reinkarnaciju..tako kod njih se ne radjate samo kao covjek ili zivotinja (svijet ljudi i svijet zivotinja) nego se mozete roditi i u drugim svjetovima poput raja ili pakla s time da napomenem da je cilj kako i Budizma tako i Hinduizma ovaj svijet, tj. svijet ljudi jer je u njemu najlakse postici moksu (kod hindu) tj. nirvanu (kod budista)..
Drug Ambra Moderator foruma
Broj poruka : 354 Godina : 32 Mjesto : Osijek Reputacija : 0 Bodovi : 4 Datum upisa : 2008-07-15
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 29th December 2008, 12:21
da da hindu znam daje od tamo negdje to mi je rekla profesorica koja je inače sljedbenica Sai Babe duhovni vođa u indiji
valter Vodnik
Broj poruka : 52 Godina : 72 Mjesto : Schweiz Reputacija : 0 Bodovi : 2 Datum upisa : 2009-02-07
Naslov komentara: Odgovor 12th February 2009, 09:43
Na ovoj nasoj zemaljskoj kugli je sve sto se rodi osudjeno i na smrt. Zivot je jedan i kad nastupi smrt se zavrsava. Ta cinjenica bi trebalo da udje u svest svakoga od nas, taj zivot treba ziveti a ne uzalud protraciti. Sta znaci ziveti? Znaci ziveti dostojno i uspravne glave, kao covek i kao ljudsko bice u skladu sa prirodom. Kada covek shvati ( stvarno ) da je samo jedan zivot, bi trebalo i da pocne drugacije da se odnosi prema njemu i svojoj okolini.
Naucno je dokazano da je zemlja okrugla a ne ploca ( sto je tvrdila crkva ) i sve dok nauka ne dokaze da postoji nesto drugo, je zivot samo jedan.
Zato je potrebno uloziti sve napore da se nasi gradjani ponovo slazu i opet zive onako kako su nekada ziveli, zajedno u razumevnju i toleranciji prema drugima. Nemojmo dopustiti da nas zlobnici i dalje razdvajaju.
Valter
drug Tibor Kapetan 1. klase
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 12th February 2009, 22:14
Da, ali ja mislim da je činjenica to, da ćemo mi, generacija rodjena za vreme rata 90 ih, mi ćemo provesti skoro ceo život za pomiravanje jugoslovenskih naroda, i u objašnjavanju svim praznoglavima superiornost socijalizma nad svačemu što postoji...al isto tako mislim da će to biti ispravno, jer ako se Jugoslavija ujedini, onda će naša deca, a i njihova deca, živeti u lepšem i boljem svetu...
Denis_YU Potporučnik
Broj poruka : 398 Godina : 34 Mjesto : Prilep- SR Makedonija Posao : sviram gitaru Obrazovanje : zavrshen mashinsko energetski-tehni4ar Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-12-13
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 12th February 2009, 23:10
te poddrzuvam tibore toa e tocno sta si reko!A zasto?zato sto kad imamo mi djeca mi mozemo da mu govorimo o YU ali kad te pita " i kako je bilo tata,jel bilo lijepo" i moj odgovor ce biti " pa neznam pitaj dejeda ili baka" i zato sto ako ova generacija sta smo sad ne ucinimo nesto onda zabrzano umire ideja JUGOSLAVIJA.U Hrvatskoj roditelji ne svako naravno ali neki kazu na djeci " sine mrazi srbina" a isto i u Srbiji i Bosni.I zato mi smo posledna generacija koja moze nesto da uradi a ove sta su rodjene sad od 1997 pa navaka ne ni znaju za Jugoslavija
Mirza Osnivač
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu? 13th February 2009, 00:13
Drugovi, ovo čime se mi bavimo (ma koliko to cyber bilo, ma koliko to nestvarno bilo u fizičkom svijetu) je apsolutno nesebično od nas! Tibor je vjerovatno u pravu, većinu života ćemo provesti pomirivajući narode.
Ali će zato naša djeca uživati plodove našeg rada, što i jeste svrha svega ovoga.
Jer ovo nije naša zemlja, niti zemlja naših roditelja, nego zemlja naše djece, a mi smo ju samo pozajmili da ju pripremimo i unaprijedimo u ime naše djece.
A i ako ne uspijemo (šansa postoji, moramo biti realni), biće čast čak i ne uspijeti! Jer smo se okušali na jednoj veoma, veoma velikoj stvari. I možda naš neuspijeh posluži kao inspiracija nekome poslije nas da dovrši naš zadatak.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?