| Odlazak iz BiH? | |
|
+13Drug Čelik Jugoslav masha omer#5 zhivago Hercegovac Dacho Adi MadDog Mirza Jugoslovenka u srcu Solomon AK47 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
AK47 Stariji Vodnik
Broj poruka : 187 Godina : 33 Mjesto : Yugoslavia Posao : administratora Obrazovanje : u toku... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Odlazak iz BiH? 23rd June 2008, 02:13 | |
| Da imate šansu, da li biste napustili BIH i prihvatili život u inostranstvu? evo da ja odgovorim, ja Bosnu moju napuštam samo kao turist, ne bih mogao živjeti duže od mjesec dana vani (bar tako mislim) | |
|
| |
Solomon Vojnik
Broj poruka : 16 Godina : 32 Mjesto : Bijeljina Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-23
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 23rd June 2008, 11:18 | |
| Sto dalje | |
|
| |
Jugoslovenka u srcu Stariji Vodnik
Broj poruka : 173 Godina : 31 Mjesto : Bijeljina Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 23rd June 2008, 18:55 | |
| Ja planiram selidbu u Berlin ili Novi Sad U NS-u definitivno studiram, ali ja cu imati i dalje kucu u Bosni... (tj. par ) | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 23rd June 2008, 19:28 | |
| Ja ne znam... Ovde je teška situacija, a i ne mogu baš nepravde. S druge strane, volio bih ostati i pomoći popravljanje situacije | |
|
| |
MadDog Vojnik
Broj poruka : 12 Godina : 51 Mjesto : Denmark Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-22
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 23rd June 2008, 19:28 | |
| vec sam van Bosne..ispalio sam 2001..i nisam se pokajao.Nedostaje mi nash mentalitet, ali nemam bash jaku nostalgiju. -uklopio sam se u system..Radim, zaradujem solidno.Nitko me ne zeza.Ono shto me drzzi ovdje je stvar da sam formirao svoj zzivot onako kako hocu.Dok je to u Bosni josh uvjek utopija. -naravno, ovo je samo moje liccno i personalno misljenje | |
|
| |
AK47 Stariji Vodnik
Broj poruka : 187 Godina : 33 Mjesto : Yugoslavia Posao : administratora Obrazovanje : u toku... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 00:10 | |
| Danska je inace poznata po tome sto ljudi zive na visokom nivou... | |
|
| |
Adi Vodnik
Broj poruka : 85 Godina : 33 Mjesto : Jelah Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 00:39 | |
| sve patriota do patriote a pola ih zivi vani,i onda nama dodju ovdje prosipat pamet......zalosno... | |
|
| |
MadDog Vojnik
Broj poruka : 12 Godina : 51 Mjesto : Denmark Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-22
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 01:16 | |
| -prije svakog cinizma, ja bih ipak proccitao cijeli post Ovo je jedna od stvari koja se ponavlja i ponavlja....I to nas ukopava i ukopvat ce.. @adi -na osnovu ccega si ti zakljuccio da ja nisam patriota? Na osnovu ccega si zakljuccio da ja nisam npr bio u Armiji BiH od samog poccetka..Od Kule i Divicca..? Ili da sam ratni invalid?Ili neki ratni komandant? -zakljuccujesh iz mog jedinog posta u kojem sam napisao da mi je bio pun qurtaz svega i da sam ispalio iz te drzzave koja i posle deset godina glasa za jedne te iste.Gdje da bi ostao kao profesionalac u armiji morash biti dio nacionalne stranke..... @AK47 -za mene koji radim posao tehniccara u siemensu-jeste.. | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 01:36 | |
| - MadDog (citat):
- -prije svakog cinizma, ja bih ipak proccitao cijeli post Ovo je jedna od stvari koja se ponavlja i ponavlja....I to nas ukopava i ukopvat ce..
@adi -na osnovu ccega si ti zakljuccio da ja nisam patriota? Na osnovu ccega si zakljuccio da ja nisam npr bio u Armiji BiH od samog poccetka..Od Kule i Divicca..? Ili da sam ratni invalid?Ili neki ratni komandant? -zakljuccujesh iz mog jedinog posta u kojem sam napisao da mi je bio pun qurtaz svega i da sam ispalio iz te drzzave koja i posle deset godina glasa za jedne te iste.Gdje da bi ostao kao profesionalac u armiji morash biti dio nacionalne stranke..... @AK47 -za mene koji radim posao tehniccara u siemensu-jeste.. Logično. Adi druže, ipak malo ispitaj teren prije nego što izletiš komentarisati. | |
|
| |
Adi Vodnik
Broj poruka : 85 Godina : 33 Mjesto : Jelah Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-16
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 11:50 | |
| - MadDog (citat):
- vec sam van Bosne..ispalio sam 2001..i nisam se pokajao.Nedostaje mi nash mentalitet, ali nemam bash jaku nostalgiju.
-uklopio sam se u system..Radim, zaradujem solidno.Nitko me ne zeza.Ono shto me drzzi ovdje je stvar da sam formirao svoj zzivot onako kako hocu.Dok je to u Bosni josh uvjek utopija. -naravno, ovo je samo moje liccno i personalno misljenje evo iz cega sam ja to zakljucio..... | |
|
| |
MadDog Vojnik
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 20:30 | |
| Htio sam napisati da bash nemam nostalgiju za ex Yugoslavijom koja ne zzeli krenuti na bolje..elem, razumjeli smo se.Sorry ako sam napisao previshe "oshtar" reply | |
|
| |
Adi Vodnik
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 22:52 | |
| ja se trebam izvinut....ja sam izletio | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 22:57 | |
| Mi smo složna raja, bez sumnje! | |
|
| |
Adi Vodnik
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 24th June 2008, 22:58 | |
| razumna | |
|
| |
Dacho Vodnik
Broj poruka : 89 Godina : 114 Mjesto : Jelah Posao : ponekad Obrazovanje : slabo ali bice bolje Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 25th June 2008, 01:24 | |
| ma ne treba ici iz ove drzave iz razloga sto se trebamo ovdje izborit da nam bude bolje, nema mi nista mrze kad neko ode u dijasporu pa kuka nije se snaso,tesko mu,nek se vrati vamo isto nemoze mu bit gore. A ne da kuka zao mu Yuge voli Yugu ali u inostranstvu zbog posla. A onda kaze i njemu je tesko valja mu puno radit skuoa hrana itd...
Moj Amidza se vratio,moj 1. komsija se vratio i evo ih sad ce sigurno obojica rec da im je bolje ovdje nego tamo snadju se ljudi ili vamo ili tamo sve je stvar da li volite i imate li vjeru u svoju drzavu...
UGL... kako ko hoce meni je svejedno al ja znam svoj put | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 25th June 2008, 01:41 | |
| Ako će iko poboljšati situaciju, to je omladina i rijetki stariji. Sve nacionalistički nastrojene političare treba smjeniti, a sve nacionalne stranke poništiti. A predstavnicima iz EU u lice reći da mi nismo stado ovaca, već svjestan narod i da nećemo dozvoliti da stranci dolaze i donose odluke u naše ime. | |
|
| |
Hercegovac Stariji Vodnik
Broj poruka : 195 Godina : 33 Mjesto : Hercegovina ! Posao : Radim sa bakrom xD Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-28
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 28th June 2008, 15:28 | |
| Nikad neću napustiti ovu zemlju,jedino kao što je neko prethodno napisao kao turist...jednostavno ne bi mogao bez raje,bez svog grada,mentaliteta...jebiga naviko sam se na to i ne bi ga mjenjao nizašta na svijetu... A što se tiče dijaspore,ne zamjeram im ništa jer znam kakva je situacija bila a i sad je slična... | |
|
| |
Broj poruka : 173 Godina : 31 Mjesto : Bijeljina Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 30th June 2008, 20:05 | |
| ionako nisam odavde, a ova zemlja je sjebana do bola, sto da se patim, kad u njemackoj je prosecna plata 1000 eura, a hleb je 12 centi, a mleko 30 centi? vidite i samo da je hleb kod nas 1.20 KM i konstantno raste. sto bih se mucila? | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 30th June 2008, 20:19 | |
| Hljeb kod nas nikad neće biti 12 centi a mlijeko 30 ako svi odemo u Njemačku... No pain no gain! Poznato? | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 30th June 2008, 20:20 | |
| za to sve zavisi od naroda. njemci su ozbiljan i marljiv narod kao i japanci. | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 30th June 2008, 20:21 | |
| I mi smo. Sve će leći na svoje mjesto, sve što treba je da ovog puta prolijemo ne krv, već znoj. Pokrećem akciju obnavljanja BiH " 'Ajde da se znojimo! ". Ko je za? | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 30th June 2008, 20:23 | |
| haha evo i ja cu, ako primate maloletnice xD | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 30th June 2008, 20:30 | |
| Primamo. Prva radna akcija: Obaranje guzonja s vlasti
Bacimo se na posao! | |
|
| |
zhivago Vojnik
Broj poruka : 19 Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-18
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 1st July 2008, 01:26 | |
| - Dacho (citat):
- ma ne treba ici iz ove drzave iz razloga sto se trebamo ovdje izborit da nam bude bolje, nema mi nista mrze kad neko ode u dijasporu pa kuka nije se snaso,tesko mu,nek se vrati vamo isto nemoze mu bit gore. A ne da kuka zao mu Yuge voli Yugu ali u inostranstvu zbog posla.
A onda kaze i njemu je tesko valja mu puno radit skuoa hrana itd...
Moj Amidza se vratio,moj 1. komsija se vratio i evo ih sad ce sigurno obojica rec da im je bolje ovdje nego tamo snadju se ljudi ili vamo ili tamo sve je stvar da li volite i imate li vjeru u svoju drzavu...
UGL... kako ko hoce meni je svejedno al ja znam svoj put od kada si stavio ovo dupe u avatar ja vise ni ne citam sto pise | |
|
| |
Dacho Vodnik
Broj poruka : 89 Godina : 114 Mjesto : Jelah Posao : ponekad Obrazovanje : slabo ali bice bolje Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-06-15
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? 1st July 2008, 16:03 | |
| - Jugoslovenka u srcu (citat):
- ionako nisam odavde, a ova zemlja je sjebana do bola, sto da se patim, kad u njemackoj je prosecna plata 1000 eura, a hleb je 12 centi, a mleko 30 centi?
vidite i samo da je hleb kod nas 1.20 KM i konstantno raste. sto bih se mucila? mislis 12 EURA - Citat :
- od kada si stavio ovo dupe u avatar ja vise ni ne citam sto pise
sta bi bilo da sam stavio vece | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Odlazak iz BiH? | |
| |
|
| |
| Odlazak iz BiH? | |
|