Autor | Poruka |
---|
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 14:13 | |
| Momci, ima smisla sve to što govorite, ali fokusirajmo se na naše prostore | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
Broj poruka : 398 Godina : 34 Mjesto : Prilep- SR Makedonija Posao : sviram gitaru Obrazovanje : zavrshen mashinsko energetski-tehni4ar Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-12-13
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 14:21 | |
| - Revolucionar (citat):
- Ali Lenjin kaze da se treba prvo raditi na revoluciji u svojoj zemlji a drugima biti potpora (materijalna ili propagandna)... siptari nisu hteli da zive sa nama za to ce u buducnosti da plate...
Oni su bili najzlobniji narod u Jugoslavije,sve cu da gi pobijem | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
Broj poruka : 398 Godina : 34 Mjesto : Prilep- SR Makedonija Posao : sviram gitaru Obrazovanje : zavrshen mashinsko energetski-tehni4ar Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-12-13
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 14:27 | |
- Denis_YU (citat):
- da al sta mozes da uradis ti na primer da recimo mi da proteramo bosance iz makedoniji?
Aleksandar Rankovic je bio predlozio da se siptare mirno protera u Albaniju..da se je tako uradilo ustedilio bi mnogo problema ali i ljudskih zivota.. mozda zvuci kruto ali je tako.. znam za to i potpuno si u pravo | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 14:41 | |
| revolucionar cuj sad: siptari ne su od albanije ja znam kad je nas pokojni pretsedatel Boris Trajkovski hteo da gi protera u svedska,danska(i zato su ga ubili) i kad je pitao albanski premier da si gi primi vo albanija on je odgovorio oni nisu albanci a i pazi sad kad pitas siptar vo makedonije za poteklo on ti odgovora "od gde dolazils-on vika iz Kosovo,gde zivis-on vika u Makedonija,shta si ti-on vika Albanac"vidish ni oni sami neznaju od gde dolazi ali mislim da su neko pleme iz iran,iraq koje se doselilo kad se doseljavali sloveni ali albanci kako istorija kaze oni su Iliri nemaju veze sa shiptare,shiptare samo su prevzeli jezik i vera | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 14:49 | |
- Albanci su digli pobunu protiv SFRJ 1968 i 1981 godine.... a Njujork Tajms porucuje:
"Albanci maltretiraju srpsku populaciju koja se pakuje i odlazi iz regiona. Albanski nacionalisti pretpostavljaju dva stupnja do postizanja svog cilja: prvo, uspostavljanje etnički čiste "Albanske republike", koja bi se ujedinila sa Albanijom, kako bi nastala "Velika Albanija". Samo u poslednjih deset godina, oko 57.000 Srba pobeglo je sa Kosmeta". (Njujork Tajms, 12. jul, 1982. godine).
Takodjer i Voren Zimerman, poslednji američki ambasador u Jugoslaviji, piše u svojoj knjizi Poreklo katastrofe: "Pošto su me američki novinari upozorili da ne verujem bilo čemu što čujem na Kosmetu, odlučio sam da postavim Rugovi test istine. Pitao sam ga, dok smo razmatrali surovosti Srba nad Albancima, kako su se Albanci ponašali prema Srbima, dok je sve bilo u njihovim rukama, pre perioda Miloševićeve vladavine. "Na nesreću", odgovorio je bez ustručavanja "počinjeno je mnogo zločina protiv Srba"".
Sve albanske političke snage javno su priznale da njihov cilj nije demokratizacija Kosmeta već jedino nezavisnost, što znači secesiju od Srbije i pripajanje Albaniji. Međusobno se razlikuju samo po načinu koji smatraju najpogodnijim za ostvarenje nezavisnosti, ali nikada nisu ni pokušali da sakriju da je Velika Albanija, a ne demokratski Kosmet ili autonomija, njihov konačni cilj. Ovo ljudi shta govori revolucionar je istina njihov cilj je Velika Albanija sad baraju i u Makedonije neki delove a posto mi nemamo vojska ja neznam shta ce se desiti kad to dodje. | |
|
| |
drug Tibor Kapetan 1. klase
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 15:20 | |
| Onda će kod vas da izbije narodna revolucija da bi sam narod odbranio svoj teritorijalni integritet- | |
|
| |
Lenjin Stariji Vodnik
Broj poruka : 156 Godina : 31 Mjesto : Zagreb Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-08-09
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 15:27 | |
| Ja sam htio reći da nema mjesta šovinizmu, neću nijekati postojanje nacija ipak jer znamo da je to nemoguće danas međutim baš sam zato za kooperaciju svih progresivnih ljudi svih nacija. Što se tiče Marxa i marksizma ja sam svjestan da je Marx napravio neke pogreške u teoriji ako vas zanima mogu ih i iznijeti | |
|
| |
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 15:30 | |
| Pa mene zanimaju koje su to pogreške, da bi mi mogli da učimo na tim pogreškama, Pa ajd objasni te greške | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 15:42 | |
| - drug Tibor (citat):
- Onda će kod vas da izbije narodna revolucija da bi sam narod odbranio svoj teritorijalni integritet-
izgleda da ce biti taka nesto | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:03 | |
| To je korak napred ka obnovi. jer ako kod vas izbije revolucija, tej plamen će preći i na ostale republike SFRJ. A takve šans ese ne dogadjaju 2 puta. Zato moramo da iskoristimo prvu priliku koja se ukaže za prisvajanje vlasti. | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:06 | |
| - drug Tibor (citat):
- To je korak napred ka obnovi. jer ako kod vas izbije revolucija, tej plamen će preći i na ostale republike SFRJ. A takve šans ese ne dogadjaju 2 puta. Zato moramo da iskoristimo prvu priliku koja se ukaže za prisvajanje vlasti.
ne drug tibor mi makedonci cemo preci na ostale republike jer oni imaju podrsku od NATO a mi smo sami i moguce je da nam zemu celu drzavu | |
|
| |
Lenjin Stariji Vodnik
Broj poruka : 156 Godina : 31 Mjesto : Zagreb Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-08-09
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:06 | |
| Marxove pogreške: 1. Kritizirao Slavene jer nije vidio ništa progresivno u njihovom (tj. našem) borbi za nacionalno oslobođenje 2. Vjerovao da će se revolucija dogoditi prvo u razvijenoj zapadnoj Europi što je bilo pogrešno jer se dogodila u polufeudalnoj Rusiji 1917.
Lenjin ga je ispravio. To su čiste teoretske greške | |
|
| |
Red Dog Vodnik 1.klase
Broj poruka : 133 Godina : 58 Mjesto : Malmö / Svedska Obrazovanje : Pravnik Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-06-20
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:14 | |
| Ja zapravo zalim albance. Malo, zbunjeno, pleme medu slavenima. Klansko drustvo sa krvnom osvetom. U interesu bi im bio da su se pridrzali slavena posto su im neprijatelji isti, ali nisu shvatili to. Sad imaju haos u nedogled. A Albanija ih zapravo nece. Suvise su problematicni i za Albaniju. Citao sam seriju clanaka o stanju na Kosovu. Ako te na primer pljackaju pripadnici UNMIK-a ne mozes se zaliti ni na Kosovu, ni u Zenevi ni u Nju Jorku. Eventualno kod Ministarstva Odbrane u zemljama odakle su vojnici. Ajd se zali Ministartsvu Odrbrane Sri Lanke. Poslovi sekretarice se placaju seksualnim uslugama. Novcana pomoc koja stize na Kosovo skoro odmah napusta regiju preko zapadnih „konsulta“. Nije im nikada bilo tako lose, ni za vreme Rankovica. Oni su najebali najdeblje. Jedino sto im funkcionise je kriminal i tu saradiju dobro i sa srpskim kriminalom. Sve u svemu, iz pragmaticnih razloga, bolje sto su otisli (medunarodno pravo je ubijeno pre Kosova). Ko ce ispraviti takvo drustvo? Mogli su jedino vuci ostale u svoju propast. | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:33 | |
| | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:57 | |
| - Lenjin (citat):
- Marxove pogreške:
1. Kritizirao Slavene jer nije vidio ništa progresivno u njihovom (tj. našem) borbi za nacionalno oslobođenje 2. Vjerovao da će se revolucija dogoditi prvo u razvijenoj zapadnoj Europi što je bilo pogrešno jer se dogodila u polufeudalnoj Rusiji 1917.
Lenjin ga je ispravio. To su čiste teoretske greške To nije istina za Slavene...on je volio Poljake i Ruse, to se zna... samo nije imao razumijevanje za menje narode (bez orbiza na to dal su slaveni) zato sto su veci narodi vec bili spremni za burzujsku revoluciju dok su mali narodi bili jos u feudalizmu.... | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 16:59 | |
| Marx je vjerovao da ze revolucija izbiti na Zapadu ali je takodjer rekao da je moguce da se onda dogodi i u Rusiji (iako je bila fedualna i zaostala). | |
|
| |
Red Dog Vodnik 1.klase
Broj poruka : 133 Godina : 58 Mjesto : Malmö / Svedska Obrazovanje : Pravnik Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-06-20
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 17:22 | |
| - Udarnik (citat):
- Predlažeš šta?
Ko, ja? Neka ostanu tamo gde jesu. Vratit ce se oni, ali jos nije vreme. Pokusati naterati ih na suzivot sada bi bio pokolj. To sto albanski i srpski kriminal saraduju je simptomaticno. Organizovani kriminal je zapravo paralelna drzava (Nudi robu i usluge za kojima postoji potraznja, nudi obrt novca, nudi stabilnost i zastitu sopstvenog sistema – sve ono sto inace radi drzava). Iza ludila nacionalizma shvacaju instinktivno da nemaju drugog izbora osim da saraduju. Njima je najgorije. Nemaju nikakvih izgleda za buducnost osim saradnje sa slavenima. Ima i pametnih albanaca, koji nikada nisu zeleli ovo, ali klansko ludilo ih je nateralo na tisinu. UCK je ubila vise albanaca nego srba. Vratit ce se oni. Ali jos nije vreme. | |
|
| |
Lenjin Stariji Vodnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 21:33 | |
| Da Revolucionar za manje narode ali većina Slavena su to bili osim Rusa i Poljaka
Ali valja i marksizam kritizirati jer je to onda i istinski marksizam. Marskizam nije dogmatizam. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 21:34 | |
| | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 21:38 | |
| Evo sto Stipe Suvar u svome djelu "Obracun sa svijetom starih ideja" kaze na tu temu:
U nas su duhovi, čak i oni koji se vole prikazivati kao marksistički, zaokupljeni i time da dokazuju kako su na primjer Marx i Engels griješili u ocjeni Južnih Slavena i kako su i naši narodi tzv. historijski narodi. A zašto bismo mi danas Evropi dokazivali da smo historijski narodi? Je li to neka podjela koja je za nas relevantna? Mi postojimo bez obzira što smo bili! Da li će nas Evropa priznavati kao historijske ili ne, to više nije ni akademsko pitanje. Naši su narodi tu, oni su se historijski potvrdili i oni su najzad slobodni tvorci svoje današnjice i budućnosti.
Kao što je poznato, Marx je Slavenima s izuzetkom Poljaka, predbacivao zbog reakcionarne uloge u Evropi njegovog vremena. On je u ruskom carizmu gledao žandara Evrope, što je taj carizam doista i bio. A u ideji panslavizma gledao je sredstvo ruskog »kontrarevolucionarnog kolosa« u borbi protiv buržoaske revolucije u Evropi.
U kontekstu konkretnih okolnosti svoga vremena, Marx i Engels su evropske narode dijelili na historijske i nehistorijske. Mi možemo tu njihovu podjelu danas odbacivati bez ikakvog kompleksa. I čemu se u povodu toga uzbuđivati? A u nas su napisane knjige i rasprave, u kojima se Marksu i Engelsu zamjera zbog ocjene o ulozi Južnih Slavena ili se dokazuje da oni možda nisu ni mislili onako kako su napisali. Nije li to zaokupljenost nečim što je bilo aktualno samo u XIX stoljeću? | |
|
| |
Lenjin Stariji Vodnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 25th December 2008, 22:21 | |
| Jeste i zato nije bitno toliko pogotovo ne za nas danas | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 4th January 2009, 16:38 | |
| Analitičari tvrde da će Treći svjetski početi kao mali, nevažan građanski rat. Baba Vanga je tvrdila da će taj rat početi 2010. Ona je isto rekla da će u 2008. biti napadnuto 4 svjetske vođe.
Ako se ispostavi da je tačno bilo ovo za Vanginu 2008., onda nema razloga da sumnjamo u Vanginu prognozu za 2010.
Benzir Buhto (ili kako već), jedan austrijski političar i zna li ko još dvojicu vođa? | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 4th January 2009, 16:57 | |
| Pa George Busha su gadjali cipelom,hhahaha
Možda se i to računa kao napad... | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat 4th January 2009, 18:24 | |
| - Udarnik (citat):
- Analitičari tvrde da će Treći svjetski početi kao mali, nevažan građanski rat.
Baba Vanga je tvrdila da će taj rat početi 2010. Ona je isto rekla da će u 2008. biti napadnuto 4 svjetske vođe.
Ako se ispostavi da je tačno bilo ovo za Vanginu 2008., onda nema razloga da sumnjamo u Vanginu prognozu za 2010.
Benzir Buhto (ili kako već), jedan austrijski političar i zna li ko još dvojicu vođa? e bogami je predvidila IZRAEL vs HAMAS | |
|
| |
Drug Čelik Zastavnik 1.klase
Broj poruka : 335 Godina : 33 Mjesto : Željezna Zenica, Yugoslavija Posao : Moler Obrazovanje : Srednja skola zasad... Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-14
| |
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Treći svjetski rat | |
| |
|
| |
| Treći svjetski rat | |
|