Autor | Poruka |
---|
drug Tibor Kapetan 1. klase
Broj poruka : 555 Godina : 33 Mjesto : Bečej Posao : Učenik Obrazovanje : Kuvar Reputacija : 0 Bodovi : 5 Datum upisa : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 16th February 2009, 23:59 | |
| Pa da, ali za to je potrebno da SKJ ima članove od prilike 10-15% populacije, a to je malo teže, jer ne može svako da bude komunist, mislim nije svako dobar radnik i dobar čovek... | |
|
| |
Vojvođanin Mlađi Vodnik
Broj poruka : 43 Godina : 115 Mjesto : Ravnica Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2009-02-13
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 01:40 | |
| - Marx (citat):
- Srbija je ono sto je propisano avnojskim granicama, ni manje ni vise toga. Njezino unutrasnje uredjenje nesmje biti nametnuto izvana i ovisi oskljucivo od volje i dogovora njezinih gradjana.
Moje iskreno misljenje je da su te Pokrajine kao i same Republike glupe... mislim u Socijalistickoj zemlji treba raditi na prevladavanju nacionalnih razlika a ne njihovom jacanju i ucvrscivanju! U Socijalistickoj zemlji u kojoj je vlada jednakost izmedju svih proletera i svih radnih ljudi glupo je govoriti o nekoj "nacionalnoj ravnopravnosti"! Tim ustavom samo se postize ono stanje, ja moram imati neke prednosti jer sam ove ili one narodnosti.... Previse se je govorilo o "naciji", previse se je vrtilo oko toga da albanci, srbi, hrvati ovi ili oni imaju neke posebne ovlasti ili prednosti. U Socijalistickoj zemlji treba da bude ravnopravnost izmedju svih radnih ljudi. Umjesto o nekoj ravnopravnosti Srba i Hrvata (gdje se ocito ide na nacionalnu pripadnost) treba govoriti o ravnopravnosti radnih ljudi. Ako su svi radni ljudi ravnopravni to znaci da su i svi narodi i narodnosti ravnopravne i nema potrebe za nekom nacionalnom pricom. Pod 1) zanemari avnojevske granice, nije ti ovo '45-ta 2) kako to da ti onda nisi prevaziosao nacionalne podele na YT?! | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 01:46 | |
| Ivane, ovo je ko zna koji put da ja cenzurišem tvoje psovke! JOŠ JEDNOM NEKA SE PONOVI... | |
|
| |
Vojvođanin Mlađi Vodnik
Broj poruka : 43 Godina : 115 Mjesto : Ravnica Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2009-02-13
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 01:48 | |
| - Udarnik (citat):
- Ivane, ovo je ko zna koji put da ja cenzurišem tvoje psovke!
JOŠ JEDNOM NEKA SE PONOVI... pa covece nisu bile upucene nekom, pa je**** sta ne smem opusteno, ljudski, sitno da psujem? Becka skola.... | |
|
| |
Mirza Osnivač
Broj poruka : 1300 Godina : 34 Mjesto : Bijeljina / YU Posao : Student: I godina Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Obrazovanje : Mašinski tehničar IV godine Reputacija : 1 Bodovi : 6 Datum upisa : 2008-06-14
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 01:54 | |
| Vulgarizmi bilo kog oblika ili stepena su STROGO ZABRANJENI. Ovo je uredan forum, a ne kočijaška stanica.
Pravila su sasvim razumna i od svakog člana zahtjevam da ih se pridržava, bez izuzetaka. | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 15:59 | |
| Ne priznavanje avnojskih granica se tolerira? | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:02 | |
| O AVNOJ-skim granicama se može diskutovati, ali na uredan, civilizovan način. Ja lično mislim da ih treba zadržat u nekom minimalnom stepenu, čisto za slučaj da nam se ponove tužne '90-te... Nadam se shvatate zašto. | |
|
| |
Jugoslav General Major
Broj poruka : 1096 Godina : 34 Mjesto : Bosna Reputacija : 0 Bodovi : 0 Datum upisa : 2008-07-17
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:05 | |
| nemojte mi molim vas samo dvostruki moral... | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:12 | |
| Pa unutar idealne Jugoslavije nema nikakvih granica, ali mi ne živimo u idealnom svijetu i zato nam je potrebno takvo nešto, čisto u slučaju da zatreba! | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:13 | |
| Na pomen RS se odma daje ban, a o "nezavisnom" kosovu i vojvodini se prica na ovom forumu na sve strane.. | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:22 | |
| RS je proizvod nasilnog raspada SFRJ. Kosovo i Vojvodina su bile unutar SFRJ i imaju AVNOJ-ske granice.
I nije na pomen RS-e nego na njeno opravdavanje. I nije "na sve strane" nego na par mjesta (za Kosovo). Za Vojvodinu krivi njenog domoljuba, on to zagovara.
Osim toga, ti si otvorio ovaj (Kosovo... Srbija? Nezavisno?) post.
A o nezavisnosti jednog ili drugog se opet može diskutovati. Što je i svrha foruma, diskusija i razmjena misli, ideja i slično. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:28 | |
| Onda mozemo raspravljati o svome... o nezavisnosti Kosova, Vojvodine, RS, Sandzaka, Hercegovine, Slavonije... | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:32 | |
| Odlično. Evo da počnemo!
Protiv sam nezavisnosti RS-e jer je to genocidna tvorevina (kratko i jasno). Hercegovina je postala dio Bosne, i obratno. Primjeti da se više ne govori "Bosna i Hercegovina SU uradile bla bla..." nego "Bosna i Hercegovina JE uradila bla bla..."
Za Slavoniju i Sandžak nisam dovoljno upoznat s situacijom. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:35 | |
| Kako mozes ocekivat od Srbije da postuje avnojske granice BiH ili jos bolje Hrvatske kada one ne postuju njene ( da napomenem SRJ nije priznala nezavisnost SRK i RS a Hrvatska jest nezavinost Kosova). | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:38 | |
| Ja sam čuo da BiH nije priznala Kosovo. A nisam govorio o očekivanjima od Srbije, nego sam iznosio lično svoj stav. Najviše bih volio da se zaborave sve unutarnje AVNOJ-ske granice a da samo one spoljašnje, konturne, ostanu važeće. Tako bi Jugoslavija bila JEDNA DRŽAVA, a ne skupina šest/osam poludržava | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:40 | |
| Pa zasto onda neki na ovome forumu omjesto ujedinjavanja podrzavaju razjedinjavanje i rascjepkavanje? | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:42 | |
| kako kaze pjesma: lakse nas je *ebat kad nas razbiju na komade.. | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:43 | |
| Pitaj njih. Vjerovatno jer nisu u stanju odbaciti stari kroj i prihvatiti novi. Moja je LIČNA želja da sljedeća Jugoslavija NEMA nikakve teritorijalne podijele i da, kako ti reče, ne budu u njoj Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Slovenci i Makedonci nego RADNI LJUDI, međusobno ravni u svakom pogledu.
No, AVNOJ-ske granice su s razlogom donešene, ali to je bilo tada. Sada je novo vrijeme i potrebne su nove odluke. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:46 | |
| Avnojske granice je potrebno ukunuti da nebi vise bilo granica unutar SFRJ a ne da bi se stvarale nove granice... zar ne?? | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:52 | |
| Tačno. Podržavam to, ali je to teško izvodljivo ako se to pokuša odmah u startu. Čak i da se stvori Nova Jugoslavija, ona će u početku postojati samo politički i u glavama pojedinaca (ne svih, što i jeste problem). Poslije toga treab raditi na ponovnom jugosloveniziranju populacije, tako da se granice izbrišu ne samo sa karte, nego i iz glava ljudi.
Tek tada možemo reći da smo prevazišli AVNOJ i AVNOJ-ske odluke. | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:54 | |
| Nove podjele su stetne... danasnje avnojske granice nisu samo jamac sprecavanja novih podjela nego i jamac ujedinjenja. | |
|
| |
Mirza Osnivač
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:57 | |
| Nisam govorio o novim podjelama, nego o brisanju starih. Sam si rekao: "Jedan narod, jedna država." | |
|
| |
Jugoslav General Major
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 16:57 | |
| To se ne odnosi na tebe, nego govorim o avnojskim granicama. | |
|
| |
Denis_YU Potporučnik
Broj poruka : 398 Godina : 34 Mjesto : Prilep- SR Makedonija Posao : sviram gitaru Obrazovanje : zavrshen mashinsko energetski-tehni4ar Reputacija : 0 Bodovi : 1 Datum upisa : 2008-12-13
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? 17th February 2009, 18:39 | |
| - Udarnik (citat):
- Ja sam čuo da BiH nije priznala Kosovo.
A nisam govorio o očekivanjima od Srbije, nego sam iznosio lično svoj stav. Najviše bih volio da se zaborave sve unutarnje AVNOJ-ske granice a da samo one spoljašnje, konturne, ostanu važeće. Tako bi Jugoslavija bila JEDNA DRŽAVA, a ne skupina šest/osam poludržava tacno da BiH nije priznala Kosovo ali nije priznala zato sto pola ili cetvrt su srbi u Bosni a inace ne vjerujem da ne bi priznala do sad | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Kosovo... Srbija? Nezavisno? | |
| |
|
| |
| Kosovo... Srbija? Nezavisno? | |
|